Sve više zapažamo zgrade čiju ljepotu narušava prljavština na fasadi. Ono što mi vidimo kao prljavo i ružno zapravo su alge i gljivice na fasadi. Alge i gljivice su mikroskopski oblici života golom oku neuočljivi. Rastu na svim mogućim podlogama, a vlaga je osnovni preduvjet za njihov razvoj. Češće ih nalazimo na objektima koji su u blizini drveća ili grmlja, u blizini rijeka, potoka ili jezera, u područjima s čestim maglama te u nizinama i kotlinama. Toplinska izolacija objekta utječe na razvoj algi i gljivica. Prednost takve izolacije je što se s njome smanjuje prolaz topline kroz vanjske zidove te se tako znatno štedi energija grijanja. No tako se smanjuje i regulacija topline tankih slojeva vanjske stijenke. Zbog toga površina žbuke ostaje duže vlažna te se stvara povoljna klima za rast mikroorganizama.
Uklanjanje algi i gljivica sa fasada Uklanjanje algi i gljivica sa fasada
Bez obzira na uzroke nastanka pojava prljavštine na fasadi naše kuće, naše zgrade zadaje nam poprilične glavobolje. Financijski izdatci stavljanja fasade ostaju nam u pamćenju duže vrijeme. Fasada, osim svojih energetskih karakteristika, daje estetiku zgrade, ulice i grada. Bez obzira na tu “prljavštinu” fasada nije izgubila svoju funkcionalnost. No taj estetski nedostatak ipak želimo riješiti.
Uklanjanje algi i gljivica sa fasada Uklanjanje algi i gljivica sa fasada
Prije nego što počnete računati troškove bojanja Vaše fasade želimo Vas upoznati sa boljim rješenjem, a 50% do 70% jeftinijim od bojanja fasade. Prljavštinu uklanjamo pomoću Frosting tehnologije čišćenja. U samo tri koraka dolazimo do savršenog rezultata; čiste fasade.

Za uklanjanje pora algi koristimo Frosting čistač fasada. Samo nekoliko minuta je potrebno za vidljiv učinak. U drugom koraku ispiremo površinu fasade. Nečistoće se ispiru nježno ravnom mlaznicom raspršivača s niskim tlakom pritiska. Zbog velike udaljenosti mlaznice fasada ostaje neoštećena. Završni korak je zaštita fasade. Da spriječimo ubrzano obnavljanje algi fasadu tretiramo sredstvom za dezinfekciju i zaštitu fasada. Zaštita se upija u fasadu te ima trajni učinak protiv algi i gljivica. To je jedini potpun sustav za zaštitu fasada, a korištena sredstva su biorazgradiva. Nježna metoda čišćenja sa slabim pritiskom ne oštećuje fasadu.
Uklanjanje algi i gljivica sa fasada Uklanjanje algi i gljivica sa fasada
FROSTING d.o.o. je prva Hrvatska tvrtka specijalizirana za čišćenje fasada i radimo na području cijele Hrvatske. Imamo iskustva na više od milijun kvadratnih metara. Dajemo 5 godina jamstva bez pojave novih algi. Obratite nam se s povjerenjem i zatražite besplatno testiranje Vaše fasade
Kažu da djela govore više od riječi, a pak da slike govore tisuću riječi - stoga pogledajte naše radove